Óbuda - Szár 38,61 km

Április 15 és 16-ra két fél nap szabit vettem ki, mert ígéretesnek látszott az idő egy kis távrepülésre. 15-én nem volt szerencsém, de 16-ra jobb időt mondtak.

2-kor startoltam mikorra már a boly elindult, és ÉK-i irány helyett DK-i irányú termiket kaptam. Mivel az az irány nekem nem volt túl nyerő próbáltam rátartani ÉK-re, de nehezen ment. AlapvetőenvMarcali irányába szerettem volna menni, nem gondoltam ugyanis, hogy ennyire keleties a szél.

A felhőalap jó magasan volt, de nagyon gyenguska liftel sikerült feljutnom. Bicskéig jóformán nem is süllyedtem 1900 alá, de Bicskére 1200-n értem be. Onnan kitekertem mégegyszer 2000-re, majd elcsúsztam a Vértesig (no nem a Balázsig, hanem a róla elnevezett hegyig ;-))) )

Itt ki kellett találnom, hogy merre kerülök, - és hát ebből látszik, hogy rutintalan béna vagyok, nem ismertem fel, hogy azok a felhők, amiket én kinéztem magamnak, meg voltak dögölve - így ahelyett, hogy szépen megvártam volna, hogyan fejlődnek, megindultam a 3 döglött felhőmhöz.

Az elsőnél még nem aggódtam, láttam közel a másik, a másodiknál kezdtem csalódott lenni, és mikor a harmadik alatt sem volt semmi, láttam, hogy be fogok égni. Ráadásul a GPS-em mivel nem tud ékezeteket, azt írta ki, hogy Szar-ban vagyok. Gondoltam, ezt tudom én is, de azért rápróbálkoztam a Szár után lévő homokbányára. Rázott össze-vissza, de nem tudtam megfogni semmit, kivéve annak a bácsinak a kezét aki segített visszajutni Szár-faluba, ahonnan Tatabánya érintésével hazavonatoztam.

Miután leszálltam, egy kolléga jó magasan elhúzott a fejem fölött, aki ügyesen kibekkelte a döglött felhőket. Még nem jutott időm és erőm levonni a konzekvenciákat, de tegnap nekem a felhők napsütötte oldala működött a felhő legsötétebb részével ellentétben.

Köszönetet kell mondanom az Ernst&Young IT csapatának, akik elengedtek erre a két fél napra (külön köszönet Hegyi Karinak) valamint annak a két kedves bácsinak és az egyik bácsi 3 kisunokájának, akik segítettek összehajtogatni, és visszajutni Budapestre.

Created By Csurgay Peter