Aug 19, 2002 1h16m

A három napos ünnep alatt végig Óbudára fújt a szél, de ügyetlenségemnek és szerencsétlenségemnek köszönhetően nem sikerült az első két nap Vörös-kővárnál messzebb jutnom. A gyenge liftekből folyton kiestem, és nem nagyon sikerült sodródnom a nullákkal. Két sikertelen nap után a hétfő is így kezdődött, többedmagammal lerohadtam, ugyanis a taktika, hogy a házak fölött próbálok keresni valamit, nem jött be. Újabb dolgot tanultam: a gyenge lifteket ráfújja a szél a hegyoldalra, csak ha erősek a liftek, akkor lehet a házak felett megtalálni őket. Visszataxiztunk a leszállóból, hogy újra próbálkozzunk.

Mivel a starthelyen Békei Tom barátom már ott állt startra készen, és Widerwald Gabi (akivel együtt taxiztunk fel) is elkezdett készülődni, gondoltam én is megindulok. Tom előzékenyen maga elé engedett, gyorsan elstartoltam, majd egy másfeles lifttel gyorsan gyűjtöttem egy kis magasságot. Igyekeztem nem hátra sodródni, így amikor elgyengült egy lift, máris húztam vissza a lejtőre újabbat keresni.Gábor nyert egy kis magasságot, és el is indult kicsit Nagykovácsi felé, hát gondoltam meglátom hogy megy neki, addig gyűjtök még egy kis magasságot, és elidulok utána.

A közelemben volt egy zöld-fehér Sigma4 is, aki viszont a János-hegy irányába indult. Mivel a szél engem inkább arrafelé sodort, meggondoltam magam és inkább utána mentem. Jól döntöttem, mert Widerwald Gabi - ha jól láttam -Hűvösvölgyben le is szállt. Ahogy áthaladtam a János-hegyi kilátó felett, láttam, hogy a Sigma tekerészik a hegy napsütöttel felén, ezért odaigyekeztem, és a gyenge lifttel el is tekerésztünk a Budaörsi reptér fölé. Itt egy kellemes 2-est teljesen együtt tekertünk, (plusz egy vitorlával) sőt át is integettünk egymásnak.

Mivel a Sigma sokkal gyorsabb, mint én, előre repesztett, alig bírtam követni. Távolból láttam, hogy a Pusztazámori Szemétlerakó elött talált valamit, amivel kitekert, de mire én odaértem, csak az alját tudtam tekerni kb. 2 körig, majd elvesztettem, és le is szálltam a telepre. Itt egy kedves konténerszállító bevitt Kőbánya Kispestre, ahonnét hazametróztam.

Térképen lemérve 25 km volt amit repültem, a többiek aznap a dupláját is megrepülték. Van még mit tanulni ;-)