Hungarian National Championship, 51km 2h58m

A nemzeti bajnokság szerdai napján lent volt az egész csapat. Tóth Ates startolt először, és miután láttuk, hogy egészen jól tekereg, elindultunk mi is. Gesa és Béla mentek előre, és az Eged DK-i starthelyének Keleti sarkánál kezdtek tekerni. Mire utánuk mentem már igencsak magasan voltak, de beértem őket kb. 800-on. Ekkor mindegyikünk elvesztette a liftet, és én mivel láttam, hogy Losi Misi jön visszafelé, gondoltam én sem indulok el ebből a magasságból, hanem visszamegyek a lejtőre fogni újabb termiket. Béláék bevállalták, hogy elindulnak, csak kicsit későn, így ha jól tudom Felsőtárkány környékén szálltak le.

A szél igen élénk volt, épphogy visszaértem a starthely elé, ráadásul dobált is az idő rendesen. Már-már a visszaszálláson gondolkodtam, amikor jött egy emelés, és azzal el is tekertem Egerből. Átsiklottam a Bükk lábához, és itt egy újabb termiket fogtam. Ezt Simonics Petivel és egy másik sráccal kitekertük felhőalapig, majd átsiklottunk a Bükk felett. Siklás alatt nagyon kijöttek a különbségek az ernyőink között, Peti a Radon protóval jól elhúzott, és beért abba a termikbe, amit az élboly tekert Bélapátfalánál. Én nem értem el, viszont összefutottam Szegedi Mikivel, aki felnézett a felhőkre, kiszakértette, hogy melyik oldalra kell helyezkedni, és már tekert is felfelé. Gyorsan ráugrottunk egy Edel Milleniumos sráccal, így sikerült továbbjutnunk Bélapátfalváról. Felhőalapon találkoztam Lőrincz Matyival, aki teljesen más útvonalat választott, mint amerre a mezőny ment, ő előbb is ért be sokkal, mint mi ;-) Innen a klasszikus kitekerünk siklunk kitekerünk siklunk repülés volt kivéve az utolsó felhőt, ahol Szegedi Miki meglépett, és így új partner mellé kellett becsatlakoznom. Képes Petivel indultunk el a felhő alól, és mivel neki volt térképe, ő ment előre. Siklás közben beleakadt vmi buborékba, amivel nyert hozzám képes egy jó 150 métert, és ez elég is volt neki, hogy besikoljon a célba. Én nem láttam hol a cél, de láttam egy nagyobb városkát (Vadna), így úgy döntöttem oda fogok leszállni.

Ahogy Vadna fölé értem kb. 250-300-on esni-kelni kezdtem mindenféle buborékokban, így arra gondoltam talán itt még van mit keresni. Ekkor láttam meg Fábián "Taxis" Zsoltot amint spirálozik lefelé, és ő bizony a célba akart leszállni. Ekkor láttam meg, hogy közel a cél, meg kellene próbálni valahogy kitekerni, és besiklani a célba. Klasszikus kép: falu melletti dombon a temető, gyorsan rápróbálkoztam, és ugyan stabil liftet nem tudtam fogni, fél körön bénázgattam felfelé. Kb. 500-ról kezdtem átsiklani a kis erdőn, ami alattam volt, és majdnem 3 óra repülés után bejutottam a célba. A szél közben bebikult, így a cél után, de oldalt szálltam le, padló gyorsítóval egyhelyben süllyedve. Egy kedves helyi ember jött a fiával, és segítettek elcipelni a cuccom a célba, ahol kiderült, hogy 14-iknek értem be a Nemzeti Bajnokságon. (Versenyen kívül)