My first XC flight. 12km

Az első távrepülésem Egerben történt, ahol a feltételek adottak egy kezdő szárnypróbálgatásaira. Aznap lent volt az egész csapatunk, és igyekeztünk 2 körül elstartolni, hogy sikerüljön az első távot megrepülnünk. Bogácsra akartunk menni, de az idő gyengesége miatt az egész banda lerohadt. Úgy láttuk, hogy 4 óra körül kicsit megélénkült az idő, ígyhát korai gyogyira számítva felmentünk lejtőzni. Bukdácsoltunk át a termikeken, majd egy kellemes 1.4-es liftet kezdtünk Békei Tommal és Elek Zolival tekerni. Ők a hegytől távolabb tágítottak, aho erősödött is a lift, de kb. 500-on szétesett.

Én szigorúan tartottam a köröket, és az az 1.4 fel is ért starthely plusz 1024-re. Ahogy 1000 méter fölé értem üvöltöztem a büszkeségtől és a boldogságtól ;-) Közben az egri reptérről felcsőröltek egy vitorlázógépet, akivel szintén volt szerencsém együtt tekerni. Természetesen először megrémültem tőle, hisz sokkal gyorsabban megy hozzám képest. Kihúzódtam az emelés szélére, amíg eltekert mellettem, majd besiklottam alá. Kicsit tekertünk, majd elfogyott az emelés, és én úgy döntöttem, hogy ebből a magasságból elérem Novajt. Kb. 450-en értem be Novaj fölé, itt nullázgattam egy ideig, majd a helyi focipályára szálltam le a helyi gyerekek nagy-nagy örömére. Sorbaálltak, hogy megfoghassák az ernyőmet. ;-))

Két srác elkísért a helyi vendéglátóipari egységbe, ahol gyorsan kikértem jól megérdemelt B Vitamin turmixomat, meghívtam a srácokat vmi üdítőre, fizettem valami lehetetlenül alacsony összeget, és visszabuszoztam Egerbe. Igazán nagy élmény volt!