Tardos - Balatonfűzfő

Tardosbánya - Balatonfűzfő

2008 Első repülése volt ez nekem, egy kis bemelegítés az Eged kupa előtt.

Misi Lacival és kedvesével mentünk le Tardosbányára, ahol sokan reménykedtek a nagy távban. Amikor megérkeztünk, szinte semmi szél nem volt és akik elstartoltak szépen le is szálltak. Vártunk egy ideig aztán ahogy jött annyi pöff, hogy az ernyőt legalább fel tudjuk húzni, próbálkoztunk. Én Fördős Zolival indultam együtt, és szerencsénk volt, mivel a hegy közepénél sikerült fognom valamit, amivel ugyan másodszorra, de sikerült alapig tekerni.

Onnan egy siklás és máris egy tó partján találtam magam (no nem a Balaton :) ) hanem a Környei tónál. Már el tudtam olvasni a part melletti focipályán játszó gyerekek pólójának feliratát, amikor jött egy gyenge sodródós lift, és a tó mellett eltraverzálva nagy nehezen sikerült ismét kitekerni.

Mivel különösebb célom nem volt, és nem a nagy távért, csak bemelegítésképp jöttem repülni, gondoltam megyek Zé után, azt meglátjuk mi lesz. Egyik kitekerésnél meg is beszéltük, hogy irány a Balaton.

Egészen Várpalotáig együtt mentünk (legalábbis látótávolságon belül mozogtunk) mikor Zé úgy döntött, ő végigmegy az északi parton. Mivel én tudtam, hogy onnan macerás a visszajövetel és a visszaszállításom nem volt megoldva, inkább a Balcsi csücskéhez kisiklottam (Fűzfőre) ahol a focipálya mellett le is szálltam.

Ahogy összepakoltam és kigyalogoltam az útra, egyből felszedett egy nagyon kedves ember, és egy kitérő után (egy barátját látogatta meg) egészen Budapestig hozott.

Én 76 km-t repültem, Zoli 94-et, Vértes Bali picit utánunk 125km-t repült (hajnal 2-kor ért haza...) viszont pl. Kunmadarasról Orsy Laci 180km-t tolt. Jó kis nap volt...

Photos/Képek a repülésről