3D competition, Szada

3D Íjász verseny, 2004 Október 30. Szada

Elek barátom nagyon rákattant az íjászkodásra, és mivel engem könnyen rá lehet venni mindenféle új dologra, hirtelen a Fekete Sasok íjász klubban találtam magam. Lent voltam kb. a 8-9-ik alkalommal, amikoris vettem egy BlackFlash nevű középlövő reflex íjat (nagyon sok különféle tipusú íj létezik, ez egy típus ;-) ) majd Elek el is cibált egyből egy versenyre.

Mivel fogalmatlan béna vagyok, nem is az eredményért, hanem a buli végett mentem le. Hogy még véletlenül sem tudjak jó eredményt elérni, hajnalig mulatoztam Elekkel, Vitossal és Verával a Henry J. Beans Pubba, ahonnét hajnalban, némi erjedt gyümölcslé elfogyasztása után vergődtem haza, így eléggé el voltam készülve a versenyre.

Egy ilyen 3D-s íjász verseny a következőképp néz ki: a sok versenyzőt csapatokba osztják függetlenül attól, hogy milyen kategóriában indul, majd sorra haladnak a csapatok célpontról célpontra és mindenkinek van egy lövése az állatra. (Ettől 3D-s, hogy életnagyságú állatokra lövöldözünk, nem céltáblára, stb.) A lövések eredményét összeadják, és így jön ki a végeredmény. A mi csapatunk természetesen a klubtársakból állt, hogy javítsuk a hangulatot. 4 tradis, 3 longbow-s és 2 vadászreflexes.(2 vadászreflex volt, de Lajos StringWalkinggal lő, ezért ő más kategória.) . A mi kis csapatunkat Vitos külön erősítette kezdetben a helyszínre szállítással (sem Elek, sem én nem voltam olyan állapotban, hogy eljussunk a verseny helyszínére) majd ő lett az írnokunk és első számú palacsintabeszállítónk. A végén még lőtt is párat Ági longbowjával.

Két kört lőttünk, az elérhető maximum 300 pontból 122-t lőttem, ami 40%-nak felel meg, amivel végülis elégedett vagyok. Szabi nyert 200 sok ponttal, Elek barátom 47%-ot lőtt, 141-et ha jól emlékszem. Jó kis verseny volt, jó volt a társaság is, szóval megyek legközelebb is.


Szabad Íjász Portál honlapja/Free Archer Portal homepage

Photos/Képek a versenyről