Eged Cup 4 days flight

Első versenyem Egerben volt, ahol sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam.

Első versenynap Bélapátfalva törésponttal Vadna volt a feladat. Mivel speedrun futam volt, nem kellett volna olyan alacsonyan eltekernem az Eged felett, kivárhattam volna, míg magasról el lehet indulni. Átközdöttem magam a Bükkön, mire azok, akik bevárták a jó időt, magasra kitekerve beértek. Sajnos ügyetlenül navigáltam, és nem találtam meg a fordulópontot, így 22-ik lettem aznap. Igazán könnyű nap volt pedig, simán beértem volna Vadnára. Nagyon bántam.

Második nap ordas szél volt, nagyon nehezen indult el a mezőny, a bártabbja csukásokkal, az óvatosabbja - mint én - bevárva a gyengülést. 90km-es feladat volt kiírva, de egyedül Koppány tudta megrepülni. Én elszakadtam a bojtól, és 57,6 km-t repültem a kurzusra körzőzve. Ez később kiderült, hogy igen jónak számít, és 13 lettem a második napon.

A harmadik nap Miskolc utáni cél volt kiírva, és nagyon gyenge volt az idő. Szegedi Mike-val nagyon necces helyek felett kísértettük a sorsot, és sajnos elfogyott a bátorságom Kisgyőrnél, és nem mertem nekivágni a hosszú erdős szakasznak. Mint utóbb kiderült, nyugodtan mehettem volna, hisz a hátszelünk átvitt volna a nehéz részen. Így Mike 2-ik míg én csak 15-ik lettem. Még rá kell éreznem, mennyit ad ki egy siklás.

Az utolsó, azaz 4-ik versenynapon 3 csapat indult el a 31,7 km-es távra. Az első csapat mint a villám megrepülte a feladatot, a második csapat - amiben én is voltam - kikoppant 1-2 szerencsést kivéve, a harmadik csapat szintén megrepülte a feladatot. Úgy érzem itt a pechemen múlott, hogy rosszkor indulva nem sikerült megrepülnöm a feladatot.

Összességében csak magamat okolhatom, és dícsérhetem ;-)) a 24-ik helyért, amit megszereztem. Ez a 47 ténylegesen elindult versenyző közül nem annyira rossz, viszont ha azt nézem, hogy egy helyes navigálással és egy helyes sikláskiszámítással akár 10 helyet is mehettem volna előre, akkor úgy érzem, van mit fejlődni. (Na nem mintha ezt eddig nem tudtam volna ;-))) )

Szuperjó verseny volt, nagyon jól éreztem magam! Külön köszönet a Jóistennek, aki nagyon sokszor segített, hogy ne etessek rigókat valamelyik fán.


Results/Végeredmény