Kesztölc - Kisoroszi 2003.07.27

Tóth Atessel vasárnap úgy döntöttünk, kipróbáljuk a Kétágú hegyet Kesztölcön, onnan ugyanis még nem repültünk, és úgy tűnt, a szél is oda lesz jó. Pilisről nem szabad távot repülni, Csolnokot túl alacsonynak gondoltuk ehhez az időhőz, így majdnem egy óra kemény hegyi menet után megérkeztünk a starthelyre.

A szél hol erős, hol gyenge volt, így csak harmadikra tudtam elstartolni. A lejtőszél tartott, így nyugodtan kísérletezhettünk a gerincen fel-alá lejtőzve termiket keresni. Felváltva tekertünk ki a starthelytől jobbra lévő bányától, de (starthelyhez képest) +500-nál rendszeresen szétestek a jó kis termikeink.

Kb. egy óra repkedés után (15 óra körül) sikerült átütni a +500 métert, így elhatároztuk, hogy megnézzük az Esztergomi bazilikát. A szél délies volt, így nem mentünk el teljesen Egomig, hanem Pilismarót felé vettük az irányt. Közben becsatlakozott hozzánk egy kék Nova és egy vitorlázógép is. Dömös nem tűnt túl jónak leszállás szempontjából, így Pilismaróton akartunk leszállni, de a Nova pilótája kitekert Pilismarót mellett, így elhatároztuk, hogy megpróbálunk tovább indulni Zebegény felé.

Itt elvesztettük egymást, mint később kiderült, Ates Visegrád elött szállt le. Én átvágtam Zebegénynél Nagymarosra, majd onnan Dunabogdányba. Közben gyönyörködhettem a Dunakanyarban, a Visegrádi várban, a motorcsónakázókban egyszóval a környék összes szépségében. Tahitótfalu felé szerettem volna repülni, mivel van ott egy kedves jó barátom, akit gondoltam meglepek az érkezésemmel, de sajna az már nagyon nem volt szélirányban, ráadásul a Szentendrei sziget felett nem is voltak felhők, így Kisoroszi és Tahi közé szálltam le egy lovardához.

Innen telefonáltam Bodor Róbertnek aki értem jött e gyönyörű, 3 óra 9 percig tartó repülés után. Nem tudom eléggé megköszönni neki, amit értem tett, ugyanis 2 hideg dobozos sör társaságában beviharzott velem szép Peugeot 307-es autójával Budapest másik csücskébe, hogy nehogy elkéssek egy randiról Vitossal. Hálám örökké üldözni fogja!

A repülés képekben (Nokia 3650-nel készített felvételek)