Croatian Open 2 day task

Tavaly már jártunk Ivanecben, és mivel nagyon jól éreztük magunkat, eldöntöttük, hogy idén is lenézünk oda. Ráadásul a siklóernyős szakbizottság ezt a versenyt jelölte az egyik válogató versenynek.

Sajnos az időjárás nem kedvezett nekünk, összesen 3 érvényes versenynap volt amiből nem is jött össze a szükséges 1500 pont így maga a verseny az FAI szerint érvénytelen lett, bár a magyar rangsorba így is beleszámít.

Az első versenynapon egy 16km-es speedrun-t írtak ki, Ates 9km-t tolt, Béla, Elek és én még az elején kikoppantunk. A második nap nagy lutris nap volt, bomba felhőkép, de mégis nagyon nehéz volt az első kitekerés. Szerencsére nekem sikerült, és Mlinko Mártonnal (Marcipánnal) Varazsdinig eljutottunk, ahol szétváltunk és kicsivel Marcipán elött a betoltam a célba úgy, hogy a teljes magyar kikoppant csapat engem buzdított, mivel éppenhogy 80 méterrel sikerült túlsiklanom a célvonalon. Ez egy 1000 pontos nap volt, 9-ik lettem és igen szép pontot hoztam erről a napról.

Ezután esős idők jöttek, volt még egy versenynap, full felhőbe kellett a felhőszívásokra helyezkedni, de rövid volt a startpylon nyitvatartási ideje, így sokan nem elég magasról tudták csak megcsinálni a pylont és ezek ki is koppantak. Ez a nap is gyengén fizetett, és mivel nem volt több versenynap, lényegében a második nap jó pontjai döntötték el a versenyt. Mivel akkor jól mentem, 10-ik lettem összetettben 62 pilóta közül és 4-ik a kb. 20 magyarból.

Kis csapatunk (Kovács Béla, Elek Zoli, Tóth Attila és én) a rossz időt leszámítva azért jól érezte magát Ivanecben. Amikor nem lehetett repülni, bárokból bárokba jártunk, és rengeteg kedves emberrel ismerkedtünk meg.

Köszönetet kell mondanom ismét Mario Habek-nek a szervezőnek, aki mindent megtett azért, hogy a rossz idő ellenére mégis jól érezzük magunkat. Ezenkívül köszönetet kell mondanunk Mystic party team-nek (Mario, Jacques, Agent D, Ivana, Ana, Yoya, Maya, Ross, Tajana, Mirjana ) is, akikkel bulizni jártunk és hypermennyiségű Ozusko pivo-t fogyasztottunk.

A versenyt emlékül ajánlom egy kedves munkatársamnak és barátomnak Hegyi Pálnak, a Blues zenésznek és elektronikai zseninek, aki e verseny ideje alatt költötzött a halhatatlanok közé.


Results/Végeredmény

1.  2.


  Photos/Képek a tavalyi versenyről